Откриха новата база на Колежа по охрана и сигурност в Стара Загора
Откриха новата база на Колежа по охрана и сигурност в Стара Загора / Директорът на колежа Маноил Манев и зам-областният управител Димитър Драчев прерязоха лентата на новата база

Откриха новата учебна база на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец" - Стара Загора. Сградата е проектирана и оборудвана с най-модерните средства за обучение в професионално направление „Сигурност". На разположение за успешното протичане на учебния процес са съвременен мултимедиен кабинет, озвучителни и СОТ-системи, кабинет по оръжезнание и стрелкова подготовка. Има специално пригоден кабинет по криминлистика и криминология, където се борави с техника и апаратура за проследяване на различни видове следи, оставени на местопрестъплението.

Откриха новата база на Колежа по охрана и сигурност в Стара Загора
netinfo
На официалното откриване на новата база на колежа присъства и заместник-областният управител Димитър Драчев. Гостите на празника бяха свидетели на демонстрация - как се неотрализират терористи при нападение.

През петте години, в които колежът съществува в Стара Загора, са били обучени около 600 души. В момента колежаните са стотина, четири от тях са дами. Изискването за кандидатите е да са завършили успешно средното си образование, да издържат физическите и психотестове. Няма ограничения за възрастта. Броят на преподавателите варира между 13 и 16 хонорувани специалисти.