Обсъдиха икономическото развитие на Северозападна България
Обсъдиха икономическото развитие на Северозападна България / Дарик Плевен

Мерки за икономическото развитие на Северозападна България бяха представени на провело се днес в Плевен заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за планиране. В инициативата участие взеха представители на министерства, областните управители на областите Плевен, Видин, Монтана, Враца и Ловеч, кметовете на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.

Заседанието беше председателствано от областния управител на Плевен Иван Новкиришки, а за негов заместник беше избран кметът на община Плевен Найден Зеленогорски. Представена и одобрена беше междинната оценка на Регионалния план за развитие 2007-2013 год. на Северозападен район. Експерти от Плевен, Ловеч и Монтана запознаха членовете на съвета с резултатите от междинните оценки на Областните стратегии за развитие на съответните области.

Членовете на Регионалния съвет за развитие участваха и в анкетно проучване, свързано с разработването на Националната стратегия за регионално развитие за новия програмен период след 2014 год. Целта на изследването е да се събере информация за основните проблеми на Северозападния район и да се очертаят приоритетите за развитието му през следващия програмен период.