DarikNews.bg в топ 3 на новинарските сайтове
DarikNews.bg в топ 3 на новинарските сайтове / DarikNews.bg

DarikNews.bg е един от трите водещи новинарски сайта в България, показват данните за месец февруари на компанията за измерване на интернет аудиторията Gеmius.

DarikNews.bg e посетен от над 565 000 читателя от България през втория месец на годината, които пък са направили близо 9 250 000 импресии. Посещенията за 28-те дни на февруари са над 2,5 милиона. Сайтът покрива близо 16,7 процента от интернет аудиторията в България.

Според агенция Nielsen групата на DarikWeb, която включва сайтове като DarikNews.bg, Lex.bg, Аlbum.bg, Gong.bg, Vremeto.bg, през февруари е била посетена от 1,6 млн. уникални браузъра. Това поставя интернет медиите на Дарик сред първите четири най-четени онлайн групи в страната.

DarikNews.bg e информационният сайт на Дарик. Създаден е през 2006 година. Сайтът публикува ежедневно над 350 информации от цялата страна, както и основните световни новини. За DarikNews.bg работят журналистически и редакторски екипи в най-големите български градове. В информационния сайт на Дарик освен да прочетете, можете и да чуете новините, репортажите и интервютата, излъчени от Българското национално Дарик радио - единственото частно национално радио у нас.

Освен информационния сайт DarikNews.bg в групата интернет медии на Дарик са включени още най-големият спортен сайт в България - Gong.bg, най-големият български портал за юридическа и правна информация - Lex.bg, един от най-големите сайтове за споделяне на снимки - Album.bg, както и сайтът на лайфстайл информация Zar.bg.

В групата на Дарик са финансовият сайт DarikFinance.bg, сайтът за обща бизнес и икономическа информация - Lev.bg, специализираният сайт за продажба на имоти - Imoti.info, блоговата платформа Log.bg.

Vremeto.bg е вторият по посещаемост специализиран сайт за метеорологична информация и прогнози за времето. В него можете да откриете текущото състояние на времето, почасова и 10-дневната прогноза за всички населени места в България, както и за основните морски и планински курорти. Освен това можете да се информирате за времето във всички по-големи градове на планетата.

За 2010 година спрямо 2009 година групата интернет медии на Дарик е увеличила посещаемостта си с повече от 30 процента.