Звездният мюзикъл на студентите от АУБ Moulin Rouge! за първи път на сцена
Звездният мюзикъл на студентите от АУБ Moulin Rouge! за първи път на сцена / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

За първи път на сцена в света мюзикълът Moulin Rouge! обещава да разбие представата за музикален спектакъл и да завладее българската публика. Грандиозното шоу ще се реализира от студенти на Американския университет в България под съпровода на 25-членен оркестър.

С национално турне в 6 града тръгва световният хит Moulin Rouge! в България. Това ще бъде най-мащабната продукция реализирана от аматьорска трупа в България. Студентите от АУБ ще разтърсят градовете Благоевград, София, Бургас, Варна, Стара Загора и Пловдив, показвайки за първи път на сцена хитовия мюзикъл. Премиерата на Moulin Rouge! ще бъде на 28 март 2011г. от 20:00ч. в Драматичния театър в Благоевград, с две последващи постановки на 29 и 30 март.

Moulin Rouge! ще преобрази представата за музикален спектакъл, като изпълни шоуто под съпровода на 25-членния оркестър “Levon Manukyan Collegium Musicum”. „В продукцията са включени всички сценични изкуства – музика на живо, актьорска игра и пеене. 85-членният екип ще направи преживяването на публиката незабравимо”, обещава четвъртокурсникът от АУБ Рафаел Хачатрян, продуцент на мюзикъла.

Moulin Rouge! е романтична история, която разказва за младия английски поет Крисчън, който се влюбва в смъpтно болната Сатен, звезда в кабарето Moulin Rouge. Режисьорът Баз Лурман пресъздава този сюжет в едноименния филм с участието на Никол Кидман и Юън Макгрегър. Moulin Rouge! е базиран върху трагичната история на операта “Травиата” от Джузепе Верди. Със спечелени два Оскара и три Златни глобуса, филмът се превръща в сензация.

През последните три години, студентската трупа от Американския университет в България постави мюзикълите „Чикаго”, „Уестсайдска история” и „Лак за коса”. За „Чикаго” трупата стана първата аматьорска трупа в Европа, а за „Лак за коса” – в света, която получи официалните авторски права за поставянето им. Дългоочакваният спектакъл Moulin Rouge! следва стъпките на миналогодишния феноменален успех на “Лак за коса” (Hairspray) и се отправя на национално турне в шест града. Окачествен от критиците като професионална продукция, “Лак за коса” събра над 3 000 души публика, както и обширно медийно покритие. Очаквайки да привлече над

5 000 души публика, тазгодишният мюзикъл Moulin Rouge! ще бъде най-голямата продукция, реализирана от аматьорска трупа в България.