Благоевград

Разпитаха кмета на Петрич за незаконно продадена улица

18 март 2011 13:49 | Автор: Любима Калпачка

Разпитаха кмета на Петрич за незаконно продадена улица
Вельо Илиев - кмет на Петрич © снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив  

Главният секретар в Община Петрич Туфчо Сандъкчиев обжалва пред магистратите в Благоевград 6-месечна присъда за документно престъпление. По наказателното дело бе разпитан като основен свидетел кметът Вельо Илиев.

Преди месеци общинският секретар Сандъкчиев получи условна присъда от петричките магистрати за подправяне на официален документ, въз основа на който е продадена нелегално част от улица, намираща се до стадиона в Петрич. 

Туфчо Сандъкчиев стана клиент на Темида заради подправен протокол от решение на Общински съвет - Петрич за продажбата на 630 квадратни метра общински път на бизнесмена Кирил Борисов-Гунди.

В оригиналния документ, датиращ от 7 август 2003 година, липсвало съгласието на местния парламент за търгуване на улицата. Съгласно решението на съветниците трябвало първоначално да се изготви Подробен устройствен план, но Туфчо Сандъкчиев добавил самоволно в протокола - "и упълномощаване на кмета Вельо Илиев за продажба на имота", съобщиха от прокуратурата в Благоевград.

По същия казус наказателен процес бе заведен и срещу градоначалника Илиев за длъжностно престъпление, но производството е върнато обратно в прокуратурата, обясниха магистрати.Етикети: Петрич, Вельо Илиев, Туфчо Сандъкчиев, Кирил Борисов-Гунди, Окръжен съд-Благоевград

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

! - 19.03.2011 г. 05:28:55

за Сандански !!!!!!

Защо се продаде държавната сграда на бившите напоителти системи и сега общината трябва да плаща наем -, кой допусна това безумие !!Къде и прокуратурата!!! остави се да се разграби и унищожи тотално и плодошранилището с. Дамяница!! Отговорност от никого!! господин зам. областен управител г-н Баханов -къде си ?

#1

| продадоха и тая улица !!!!! Що става ?????? - 18.03.2011 г. 17:39:55

Защо Санданската прокуратура нищо не предприема по случая за продажба на улицата в с.Хотово,какво още чака !!! след като пътя е ясен -СЛЕДСТВИЕ ,ОБВИНЕНИЕ,СЪД И ЗАТВОР !!!!

| продадоха и тая улица !!!!! Що става ??????

Решение №68/26.03.209 год.
Относно :240/18.03.2009 год.-предложение от Андон Тотев-кмет на община Санданскиотносно ,приемане на пазарна оценка на недвими имоти-часна общинска собственост./Хотово/
На основоние чл.8,ал.1,чл.41,ал.2 от ЗОС и чл.49,ал.3 от НРПУР на общинско имущество на Общински съвет –Сандански и решение №40/12.12.02.2009 год.
Реши :
1.Общински съвет–сандански дава съгласие да се прекрати съсобствеността между община сандански и ХИТ ХОТ ХАУС” ООД – Красимир Стамболов.
2.Приема позарната оценка на недвижим имот частна общинска собственост,представяващ предвидена и нереализирана улица с осови точки 12.2 ,с площ 786 кв.м по плава на с.Хотово,община Сандански в размер 4 716 лв./четри хиляди седемстонин шеснадесет лева/. с ДДС.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Вчера една циганка ме спря на пътя и вика: - Дай, бате, да ти гледам на ръка... - Е, на, гледай! - викам аз -… Виж още