Борисов: Нашите ВВС са №1, осигуряваме им и пиропатрони
Борисов: Нашите ВВС са №1, осигуряваме им и пиропатрони / снимки: Кирил Кирилов
Борисов: Нашите ВВС са №1, осигуряваме им и пиропатрони
39568
Борисов: Нашите ВВС са №1, осигуряваме им и пиропатрони
  • Борисов: Нашите ВВС са №1, осигуряваме им и пиропатрони

Разпоредена е поръчка за пиропатрони на катапултите на МиГ-овете и за резервните им парашути, обяви премиерът Бойко Борисов по време на отбелязването на 60-тата годишнина на авиобаза „Граф Игнатиево". По думите на министър-председателя няколко самолета не излизат от хангарите точно заради липса на тази част от оборудването им. Поръчката е разпоредена по искане на зам.-министъра на отбраната Валентин Радев. Към момента темата за нов многоцелеви изтребител не е на дневен ред, защото все още доизпълняваме старите договори за „Спартан"-ите и хеликоптерите, за които сме заделили 300 млн. лв., заяви още Борисов.

Министър-председателят беше впечатлен от бойните умения на българските летци. Той каза, че България разполага с най-добрите военновъздушни сили. /Чуйте от прикачения звуков файл и вижте темата в снимки/

Борисов: Нашите ВВС са №1, осигуряваме им и пиропатрони
netinfo

Борисов отказа да кометнира темата за АЕЦ-Белене с аргумента, че няма как на въпроса да се отговори кратко. Той обеща да покани журналисти на специална кръгла маса.

МиГ-29 и МиГ-21 демонстрираха действия на принуждаване за кацане на самолет нарушител, сложен пилотаж на малка височина и маневрен въздушен бой. На официалната церемония присъстваха още министри, зам.-министри, областният управител, кметове на общини, районни кметове, свещеници, началникът на отбраната, началникът на ВВС, офицери, личен състав и много граждани.