Шумен

От понеделник изплащат субсидиите за директните плащания на площ

11 март 2011 12:26 | Автор: Юлия Христова

От понеделник изплащат субсидиите за директните плащания на площ
Светослав Симеонов © Дарик Шумен  

От понеделник Фонд „Земеделие" започва изплащането на субсидии по линия на директните плащания на площ за кампания 2010 - съобщи в Шумен Светослав Симеонов, директор на фонда. Средствата за всичките 90 000 бенефициенти ще бъдат разплатени на 2 или 3 транша. Една от причините за това е, че онези земеделски производители, които искат да получат доплащанията си, трябваше да са погасили задълженията си към държавата, което беше нужно да се случи до края на февруари.

По думите на Симеонов все още има неразплатили се земеделци, които няма да успеят да получат средства в рамките на първия транш, той обаче не успя да посочи колко точно са те. На онези, които платят дълговете си към държавата, ще бъде даден шанс да получат полагащите им се субсидии по-късно. Чрез тези плащания в земеделието ще влязат близо 1 млрд. лв.

За декар обработваема площ в България един земеделец получава 28 лв., във Франция тази сума възлиза на 300 лв. У нас 18 лв. от осигурената субсидия са по линия на ЕС, а останалите 10 лв. - от държавните доплащания. Желанието ни е максимално бързо парите да стигнат до хората - допълни директорът.Етикети: субсидии, фонд Земеделие, земеделци, задължения

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

Монтана - 12.03.2011 г. 00:55:10

Не ги ли е срам да постъпват така с народа дето ги храни - плюя на тази управа, да искет пари за нещо което не го дават те....Да си ходят , народе за кога ги търпиме да ни пият кръвчицата тези,Дянков този мрънкалиц има къщи за по 2 000 000, а ние имаме по две стаи и искат от нас всичко да ни е наред.А при тях всичко скрито - покрито.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още