Сблъсъци при протести в Йемен отнеха живота на петима души
Сблъсъци при протести в Йемен отнеха живота на петима души / снимки: Reuters

Петима души са убити и десетки ранени при сблъсъци в Йемен, предадоха Франс прес и Ройтерс. Трима участници в антиправителствен протест в южния град Аден са убити при стрелба, а десетки са ранени, съобщи телевизия Ал Джазира. Според очевидци, цитирани от Ройтерс, тежки сблъсъци са избухнали между демонстранти и силите за сигурност в квартала Хор Максар в града.

Двама демонстранти са убити и 27 ранени при нападение с граната срещу антиправителствен протест в град Таиз. Автомобил се приближил до множеството и неизвестен хвърлил през прозореца ръчна граната.

Протестиращите обвиняват правителството, че стои зад атаката.

В йорданската столица Аман станаха сблъсъци между анти- и проправителствени демонстранти, предаде Асошиейтед прес. Осем души бяха ранени, когато около 200 привърженици на управляващите нападнаха с тояги, тръби и камъни шествие на опозицията.

Пострадалите, главно със счупвания на крайниците и рани по главата, се оплакаха, че полицията не се е намесила. Антиправителствените протести бяха с искания за повече граждански свободи и по-ниски цени на храните, пише БТА.

За седми пореден петък йорданците излизат на улиците, настоявайки да имат по-голяма роля при вземането на решения, вдъхновени от примера на въстанията в Тунис и Египет.

Сблъсъци при протести в Йемен отнеха живота на петима души
netinfo