Бургаската неонатология с дарение, чрез гласуване на майки
Бургаската неонатология с дарение, чрез гласуване на майки / netinfo


Поредно дарение като част от световна кампания получи отделението по неонатология на Бургаската многопрофилна болница. Това е третото издание на кампанията "1 опаковка = 1 ваксина" на Pampers & UNICEF. Целта е събирането на средства за ваксини против неонатален тетанус за майки и бебета от развиващите се страни.
Тя се прави за децата болни от неонатален тетанус от 40 държави, а целта е да се осигурят ваксини за болниците. До момента по нея са били дарени 1 млн 200 хил ваксини.
Днес отделението за новородени получи оборудване, неонатални креватчета, столчета за майки и еднократни пелени.
Бургас е избран да получи дарението, чрез класация с гласуване на страницата „Светът на мама" в социалната мрежа Фейсбук. Там над 2000 майки са дали своя глас за Бургас и Русе.
Дарението е на стойност 1000 долара, но според завеждащият неонатология д-р Коларова още при получаването му то е влязло в употреба и е улеснило значително родилките там. „В момента в неонатологията на бургаската болница са настанени 35 деца, като 14 от тях в интензивния сектор, при капацитет на отделението 30 легла. Необходим ни е още един кувьоз, както и допълнителни легла. За щастие и ръководството на болницата и много фирми имат желание да ни помогнат", коментира д-р Слава Коларова.
Пулсоксиметричен апарат в неонатологичното отделение на МБАЛ беше дарен през 2010 година като част от инициативата „Шанс за живот, шанс за нови спомени".