Видинската спортна зала  оборудвана за състезания от международен ранг
Видинската спортна зала оборудвана за състезания от международен ранг / Снимка: община Видин

С напълно подменена дограма приключи цялостният ремонт на спортна зала „Фестивална" във Видин. Общата площ на новите прозорци е близо 700 кв.м. Залата е отоплена с климатична инсталация, разполага с ново модерно осветление, нова настилка, лекарски кабинет, санитарни възли, съблекални и съдийска стая.

Проектът за основен ремонт на спортната зала е на стойност 188 000 лева, отделени от общинския бюджет, съобщи кметът Румен Видов. "Изключително съм доволен от реализираните ремонтни дейности. Видинските деца и младежи заслужават да спортуват в отлични условия. Бяхме длъжни да им ги осигурим", заяви още градоначалникът. С този проект и ремонтирането на всички детски градини във Видин доказахме, че образованието и развитието на спорта във Видин са сред приоритетите на общината.

В капиталовите разходи на бюджета за 2011 г. на община Видин са предвидени и средства за подмяна на светлинното табло в залата, като по този начин спортното съоръжение ще отговаря на нормативните изисквания за провеждане на състезания от международен ранг.