Общински ученически игри Сливен 2011
Общински ученически игри Сливен 2011 / DarikNews,архив

Започват традиционните ученически игри в Сливен. Те ще бъдат открити днес със състезания по баскетбол и волейбол. Надпреварата по баскетбол ще се проведе в зала „Васил Левски", а по волейбол зала „Асеновец". Това съобщи за Дарик организаторът „Спортни дейности" в общината Красимир Кръстев.

Игрите се провеждат в три възрастови групи, за учениците от V-VІІ, VІІІ-Х и Х-ХІІ клас. Включените спортовете за възрастовите групи са: за V-VІІ клас и VІІІ-Х клас- баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат, а за ХІ-ХІІ клас- баскетбол, волейбол и футбол.

В различните видове спорт участват всички общински училища, включително и ученици от школата в кв."Речица и селата Самуилово и Тополчане. В спортната надпревара ще вземат участие 164 отбора от V-VІІ клас, 142 от  VІІІ-IХ, а отборите от възрастова група Х-ХІІ са 112. След баскетболния и волейболен турнир, ученическите игри ще продължат със състезания по останалите спортни дисциплини. Победителите във всяка от тях ще участват в областните състезания.