Майки от Бургас подготвят явен протест
Майки от Бургас подготвят явен протест / Дарик Бургас

3 800 души са подкрепили само за няколко дни подписката на бургаските майки, които се обявиха против социалната политика на правителството. Това каза за Дарик Бургас Милена Димова, една от организаторките на символичния протест. Инициативата започна на 18 януари и трябваше да приключи днес. Подписи се събираха на два пункта - площад „Тройката" и в к-с „Зорница" до магазин „Бамболино".


„Подписката остава отворена и чрез нея ние искаме да напомним за сериозните проблеми на майките и децата в България. Писна ни от лъжи, живеем в държава, в която трябва да избираме дали да нахраним или изучим синовете и дъщерите си", заяви още Димова.
Тя припомни, че исканията им са свързани с увеличение на детските надбавки и промяна на изискванията за тяхното отпускане; промени в трудовото законодателство за по - голяма защита на бременните жени и майките; оказаването на адекватна болнична и доболнична помощ на родилките и децата в общинските здравни заведения.


„Инициативата не е политически обвързана с никоя партия. Преди изборите ние ще напомним за нас и нашите проблеми, чрез явен протест. И дано тогава да ни чуят", каза Милена Димова. Майката сподели още, че за съжаление не са получили подкрепа от Общината, но не са се отказали да представят исканията си на централно ниво.