20 семейства ще изкарат зимата с помощта на швейцарци
20 семейства ще изкарат зимата с помощта на швейцарци / Диляна Стойчева

Приключи раздаването на хранителни продукти, лекарства, витамини, перилни препарати, памперси, шишета с биберони и други продукти от първа необходимост на социално слаби от ромския квартал в Търговище. Предстои помощи да получат и семейства от селата. За целта сдружение „Вариант 5” – Швейцария осигури 7 000 лв.

Ежегодно неправителствената организация „Вариант 5” – Швейцария събира средства сред своите членове и приятели и ги предоставя в края на годината на БЧК-Търговище за осъществяването на социални проекти. През тази година БЧК се зае да разпредели помощта в сътрудничество с Клуба на НСО. Решено бе да се подпомогнат много бедни многодетни семейства от града и селата Лиляк, Вардун и Голямо Ново, с които работи клуба. В някои от тези домове живеят по 8 деца в една стая, а условията са изключително тежки. Липсват стъкла на прозорците, няма пари за храна и лекарства.

20 семейства от града и селата ще получават пакети с помощи освен през този и през следващите два месеца, за да могат да изкарат по-лесно зимата.

 

20 семейства ще изкарат зимата с помощта на швейцарци
netinfo