Отличиха Габрово с нови две награди
Отличиха Габрово с нови две награди / Дарик Габрово, архив

 

Две награди получи Община Габрово от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за работата си по Оперативна програма „Регионално развитие". Призовете са връчени в категорията „Най-активна община" и „Най-добро изпълнение на договор по Оперативна програма". Това съобщи на пресконференция кметът на града Николай Сираков.    

Победителите са били обявени от зам. министъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на годишната конференция за напредъка по реализацията на Оперативната програма, проведена в София. На срещата освен кметовете бенифициенти са присъствали още строителният министър Росен Плевнелиев, министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, както и министърът на културата Вежди Рашидов.

По думите на Сираков, община Габрово е отличена за „Най-активна община" със седемте си спечелени проекта по Оперативна програма „Регионално развитие" на стойност 15 300 000 лева. Толкова спечелени проекти има и Община Бургас, но тя обаче се състезава в категорията „Голяма община", уточни кметът.

Наградата за „Най-добро изпълнение на договор по Оперативна програма" е връчена за реализирането на проект, при който преки ползватели от него бяха сградите на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев", Средно общообразователно училище „Райчо Каролев" и Детска градина „Радост", които обновиха своя вид.