Благой Макенджиев: Футболист съм на ЦСКА
Благой Макенджиев: Футболист съм на ЦСКА / снимка: Gong.bg

Вратарят Благой Макенджиев потвърди за Гонг, че вече е и се чувства футболист на ЦСКА. Стражът замина с отбора за първия подготвителен лагер в Гърция независимо от претенциите от страна на Пирин.

„Аз съм футболист на ЦСКА от първия ден, от който съм тук. Официално трябва да мине арбитражният съд, за да присъдят правата на ЦСКА. Чувствам се перфектно. Обстановката в съблекалнята е отлична. Нормално е леко да се притеснявам от всичко това, нов отбор, по-различна обстановка. Боби Галчев ми помага много. С него се познавам най-добре. Надявам се да се преборя за титулярно място, ако се представям добре в тренировките и контролите, всичко ще е наред. От мен си зависи”, каза Макенджиев.

Футболистът допълни още, че не се притеснява от евентуални претенции на благоевградчани. „Не знам дали от Пирин имат основание да говорят за съд и други подобни. Според мен нямат. На мен не са плащали за 4 месеца. Феновете на Пирин в повечето случаи псуват всеки футболист, който напусне отбора”, заяви Макенджиев.

Новият вратар на ЦСКА заяви, че не е бил изненадан от получената от ЦСКА оферта. „Не бих казал, че съм изненадан от офертата на ЦСКА. Имаше интерес още от миналата година. Бях го чул. Не се изненадах много. С мен други отбори не са говорил. Много малко време ми трябваше да се реша. Обадиха ми се и въобще не се замислих. Най-вече искам да съм здрав и без контузии. Дано вървим добре и да завършим възможно най-напред. Не съм мислил още за дербито с Левски. Като му дойде времето, ще му мисля”, завърши новото попълнение на „армейците”.

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА БЛАГОЙ МАКЕНДЖИЕВ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК