Сувенири от стари вещи изработиха деца от Дупница
Сувенири от стари вещи изработиха деца от Дупница / Маргарита Петрова, Дарик радио

От стари и непотребни вещи децата и екипа от  Центъра за социална интеграция и рехабилитация на деца в Дупница, и 10 младежи доброволци от гимназия „Христо Ботев" изработиха уникални сувенири, които ще бъдат продадени на благотворителна разпродажба на 22 декември. Тогава екипът на Центъра организира и коледен концерт в залата на Младежки дом Дупница. Със събраните средства ще бъдат закупени необходими за Центъра музикални инструменти за провеждане на музикотерапия и модули за релационна психотерапия. Необходими са 1500 лв., обясни директорът Евелина Карабельова. Благотворителната инициатива е подкрепена от Фондация помощ за благотворителността в България в рамките на кампанията "Коледни и новогодишни благотворителни базари и събития" - за ефективно дарителство.

Сред изработените от децата предмети има кутии за бижута, стари чинии, които вече имат нов облик, a непотребните чаши са се превърнали в красиви украшения.

По-малките деца от Центъра са изработили картички, които са подарили на децата от българското училище в Хамбург, те пък от своя страна са им изпратили много играчки.