В Кърджали стартира Коледна благотворителна кампания
В Кърджали стартира Коледна благотворителна кампания / netinfo

 Стартира Коледната благотворителна кампания под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. Тази година тя е за 7-годишния Каан и 33-годишната Милена от Кърджали, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Малкият Каан е с вроден порок на сърцето и увреждане на крайниците. Животът му е зависим от постоянен кардиостимулатор, който скоро трябва да бъде подменен. На Милена пък й предстои мозъчна операция в чужбина.

Кампанията се провежда с подкрепата на народния представител Цвета Караянчева, Кръстителят на Родопите отец Боян Саръев, Регионалния инспекторат по образование, Детския и младежки парламент към ОДК и Читалище „Обединение".

На 20 декември, понеделник, от 18 часа в салона на театъра ще се състои Благотворителен концерт с участието на самодейни състави. Ще има празничен коледен базар, на който ще се продават ръчно изработени сувенири и кулинарни специалитети. Приходите от концерта и базара ще бъдат предоставени за лечението на Каан и Милена. За целта ще бъде организиран и Коледен благотворителен бал с търг на художествени експонати. Средства ще бъдат набирани и на банковата сметка на Читалище  „Обединение" :

Първа инвестиционна банка - 

IBAN - BG 43FINV91501204222439

BIC - FINVBGSF