Освободиха дилъри на фалшиви документи
Освободиха дилъри на фалшиви документи / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Задържаните за изработване и продажба на фалшиви документи баща и син - Бойко и Благовест Гешеви, напускат следствената килия. Благоевградският съдия Мирослава Йорданова не уважи искането на прокурор Ивайло Филипов за постоянен арест.

48-годишният Бойко Гешев излиза на свобода с парична гаранция в размер на 1500 лева. За сина му-Благовест, бе постановена мярка за неотклонение "подписка"

Държавното обвинение, в лицето на прокурор Филипов, ще протестира определението за освобождаване на Гешеви пред Окръжен съд-Благоевград.

Гешеви бяха арестувани преди дни в дома им на улица "Костур" номер 6 в Благоевград. По време на акцията антимафиоти иззеха компютърна конфигурация и заготовки за неистински документи - шофьорски книжки, дипломи за средно образование и други свидетелства.

Благовест бе заловен в момент на пласиране на фалшив документ. "Аз съм виновен за всичко, съжалявам, че направих тази глупост", каза в съдебната зала Бойко Гешев. Той е осъждан преди 23 години за престъпление от общ характер. В момента е таксиметров шофьор.