Питсбърг поведе в класирането след девета поредна победа
Питсбърг поведе в класирането след девета поредна победа / Reuters

Отборът на Питсбърг разби домакина Кълъмбъс със 7:2 и се изкачи на върха на класирането в Националната хокейни лига. Сидни Кросби вкара два гола за деветата поредна победа на гостите. Звездата на шампионите от 2009 година записа 15-и последователен мач с точки, като в серията има 17 гола и 14 асистенции.

Бранителят Пол Мартин също се разписа два пъти, а с попадения се отличиха още и Майкъл Рап, Тайлър Кенеди и Дерик Енгеланд. Вратарят Марк-Андре Флюри отрази 21 шайби за рекордната в кариерата си осма поредна победа. Досегашният лидер Вашингтон изненадващо загуби с 1:3 като домакин на Атланта и падна на второ място в лигата. Вратарят на гостите Ондрей Павелец направи изключителен мач, завършвайки с 45 спасени удара. Рич Певърли и капитанът Андрю Лад се отличиха с по гол и асистенция. Новобранецът Александър Бурмистров също си разписа.

Александър Овечкин прекъсна головата си суша от девет поредни мача, но това не беше достатъчно. С гол на Анзе Копитар в 4:04 минута на продължението Лос Анджелис Кингс се наложи над гостуващия Детройт с 3:2. Копитар добави и астенция, а Джъстин Уилъсм също се отличи с гол и асистенция за успеха.

Детройт на два пъти повеждаше в резултата в редовното време с голове на Йонатан Ериксон и Тод Бертуци, но не успя да удържи аванса си и пропусна възможността да се изкачи на върха на класирането в НХЛ. Далас записа шеста поредна победа след 4:3 над гостуващия Минесота след продължение. Тексасците записаха най-успешната си серия в лигата от февруари 2008 година насам.

Стийв От, Адам Бърниш и Стефан Робида допринесоха с по гол и асистенция , а Карлис Скрастинс се разписа за първи път през сезона за домакините. Кари Лехтонен пък отрази 28 шайби. Именно Робидас донесе успеха при числен превес в 3:37 минута на допълнителното време.

Анти Миетинен, Чък Кобасю и Мартин Хавлат вкараха за гостите. Симон Гание и Мартен Сен Луи се отличиха с по гол и две асистенции за победата на Тампа Бей над Колорадо с 6:5 като домакин. Милан Хейдук даде две асистенции за гостите, а вратарят Петер Будай отрази 33 шайби, но това не беше достатъчно.

Бъфало победи Отава с 1:0 като гост, след като Томаш Ванек реализира решаващото попадение при дузпите за успеха на гостите. Двата тима не успяха да си отбележат голове в редовното време и продълженията. Вратарят на гостите Райън Милър спаси 32 удара и записа втори пореден "шутаут", като продължи серията си без допуснат гол на 148:14 минути. Стражът на домакините Брайън Елиът отрази 31 шайби, но в крайна сметка канадците не успяха да запишат успех в трети пореден мач.

Марсел Гоц завърши с гол и асистенция, а Мартин Ерат добави три асистенции за победата на Нешвил над гостуващия Каролина с 5:2. Вратарят Андрес Линдбек спаси 28 изстрела за третия пореден успех на домакините.

Филаделфия вкара три попадения в третата част и се наложи с 5:3 над гостуващия Ню Джърси. Джеф Картър завърши с гол и две асистенции, а Майк Ричардс добави гол и асистенция за домакините. Стражът Тим Томас направи 38 спасявания, но Бостън загуби с 2:3 след дузпи при гостуването си на Торонто.

Крис Верстеег изравни за канадците при числен превес 42 секунди преди финалната сирена, а Фил Кесъл реализира решаващата дузпа за успеха. Скот Клементсън отрази 40 удара и помогна на Флорида до победи домакина Финикс с 2:1 след дузпи.

Майкъл Фролик се разписа в редонвото време и отбеляза решаващия наказателен удар за победата. Новобранецът Тейлър Хол се разписа в 23-ата секунда на продължението за успеха на Едмънтън над гостуващия Сейнт Луис с 2:1. Вратарят Николай Хабибулин допринесе с 31 спасявания за домакините.