Казийски в едно откровено интервю… за феновете
Казийски в едно откровено интервю… за феновете / Sofia Photo Agency
Казийски в едно откровено интервю… за феновете
35469
Казийски в едно откровено интервю… за феновете
Казийски в едно откровено интервю… за феновете
  • Казийски в едно откровено интервю… за феновете
  • Казийски в едно откровено интервю… за феновете

Всички, които знаят на какво е способен Матей Казийски са категорични, че най-големите му успехи в професионално отношение тепърва предстоят. Защото ако с клубния си италиански отбор Тренто той продължава да трупа успехи, то с националния тим по волейбол има какво още да печели. Заради спортните си амбиции и отборния си дух Казийски е пример за мнозина. Ето защо наградата Мъж на годината, която получи от Дарик на церемония на 2 декември, по-скоро е признание за всичките му досегашни постижения във волейбола и за поведението му извън игралното поле.

Преди 12 месеца Матей Казийски остана на десето място в престижната класация. Сега е на върха й благодарение на гласовете на 10492 свои почитатели.

Кой е Мъжът на 2010 година?

Доколкото чух Матей Казийски.

И как се чувства той?

Благодаря, отлично! За мен това наистина е едно много приятно изживяване. А като изключим изживяването, е и чест, която е неописуема за мен. Даже не е само чест, а и голяма отговорност. Важно е за мен да оправдая това доверие, което получих. Отсега нататък трябва да се справям все по-добре и да продължавам да олицетворявам нещата, които са накарали хората да ме изберат за Мъж на годината.

Преди време феновете на Тренто те коронясаха за император, сега вече си като рицарите - със сабя. Отдаваш ли значение на тези неща?

Интересен въпрос. Усещането за това е приятно. Колкото и да е странно или така да звучи, но не го приемам на шега. Наистина ми харесва! А дали е сабя, жезъл или нещо друго, не е важен предметът, а самият жест.

Сабята обаче е хладно оръжие, къде ще го държиш?

На безопасно място, така че някой да не се нарани.

Каква беше 2010 година за теб?

Тежка година, изпълнена с много смесени чувства, с много възходи, с някои падения за съжаление, но въпреки това 2010-та беше една добра година. Да се надяваме да е била крачка към следваща по-добра 2011-та. Така се гради всичко в живота на един човек - крачка по крачка. Винаги целта трябва да е малко повече от това, което е било досега.

С талант, воля, но и със страшно много работа печелиш всичките си успехи до момента. Това ли беше комбинацията, с която спечели и отличието Мъж на годината?

Има няколко рецепти, за да си Мъж на годината. Но честно казано най-истинският вариант е да имаш много приятели, които да нямат друга работа освен да кликат в интернет за теб.

Какво почувства в момента, в който чу името си на победител, когато чу, че си Мъж на годината?

Тръпка, която е трудно да се опише. Едно вълнение. До последно не вярвах, надявах се, но не вярвах. И когато чух, ме заля една вълна от емоции.

За трета поредна година спортист печели този приз. Как приемаш факта, че спорта побеждава политиката? Питам те в качеството ти на бъдещ икономист.

Първо, това с бъдещия икономист е под голяма въпросителна. Драго ми е, че спортистите бият, защото това означава, че въпреки обсъжданията в последно време за всичките проблеми в спорта, за това, че успехите ни намаляват, всъщност успяваме все още да трогваме сърцата на хората.

Казийски в едно откровено интервю за феновете
netinfo

В самото начало на пътя ти до Мъж на годината е било детството. Сега майка ти, баща ти, баба ти и дядо ти те видяха как те награждават. Какво беше твоето детство?

Имах много щастливо детство. Не само защото израснах здрав, прав и висок, а защото се и забавлявах. Детството ми беше изпълнено с приятели, деца, игри, шеги и закачки. Имах такова детство, каквото трябва да има всяко едно дете.

Би ли променил нещо във физиката си, в характера?

Може и да има такова нещо, но всичко с времето си. Все пак козметичната хирургия е напреднала доста.

Но пък ръста си не можеш да намалиш.

Не е сигурно. Не се знае.

Имаш богата колекция от медали, рекорди и успехи, но в действителност колекционираш ли нещо?

Не, не съм колекционер. Не си събирам нищо вкъщи, като изключим медалите, но не поради колекционерска стойност, а поради желанието да ги печеля.

Колко беше първата ти заплата в живота?

Много назад във времето ме връща този въпрос, но беше нещо от рода на 60 лева.

Запази ли си поне едно левче за късмет, за по-голямо богатство в бъдеще?

Не! С кеф си ги профуках всичките!

А сега? Колко е заплатата ти?

Тайна!

А колко искаш да бъде?

Много съм доволен от сегашната ми заплата и честно казано не ми трябват повече пари. Въпреки че, ако някой ти ги дава, защо пък да ги връщаш?!?

Казийски в едно откровено интервю за феновете
netinfo

Липсва ли ти нещо сега, когато си Мъж на годината?

Липсват ми много неща. При всеки човек е така, все нещо не му достига. И аз искам все повече и повече! Надявам се да намеря сили да се спра някъде.

Сега с кого ще споделиш радостта си?

Със семейството.

За какво си мечтаеш?

За малко спокойствие и тишина, далеч от камерите.

От какво се страхуваш?

Частно казано в момента от нищо! Гледам напред, бъдещето е пред мен. Надявам се с малко късмет, повече воля и себераздаване да постигна всичко, което ми е на сърце.

Има ли разпространено твърдение, което не е вярно за теб?

Ежедневно излизат всякакви неверни работи. Честно казано вече съм свикнал до такава степен, че не ми правят впечатление.

Едно пожелание за онези над 10 000 души, които гласуваха за теб в анкетата на Дарик.

Преди да им пожелая нещо, искам искрено да им благодаря. Направиха ме наистина щастлив! Пожелавам им много здраве, желая им много приятни моменти в бъдеще с мачовете на националния отбор!

Ще ни обещаеш ли нови медали, на клубно и/или национално ниво?

Би ми се искало много, но тъй като това е нещо, което не е толкова сигурно, не мога да го обещая. Но обещавам със сигурност, че ще направя всичко възможно да има много медали и да не изпускаме нито един оттук нататък!

Казийски в едно откровено интервю за феновете
netinfo