Плувен басейн „Младост” вече е достъпен за хора с увреждания
Плувен басейн „Младост” вече е достъпен за хора с увреждания / dariknews.bg/ Архив

Външна рампа за хора с увреждания откри в плувен басейн „Младост" зам.-кметът по социални дейности и европейски политики Георги Търновалийски. Новата придобивка, която е изградена за три месеца по проект на Община Пловдив, е на обща стойност 17 500 лева. Освен бетонната рампа е закупена и специална гумирана настилка, която ще улеснява придвижването на хората с увреждания до мокрите участници около басейна.

Търновалийски увери, че има лична амбиция да подобри условията за живот на хора с увреждания, защото много малко е направеното за тях. Целта е „невидимите", както ги наричат у нас, да станат част от активното общество и имат достоен живот, увери зам.-кметът. Той бе категоричен, че в близките месеци ще търсят варианти за финансиране, за да се извърши ремонт на базата на плувния комплекс до Гребната.      

От Сдружение „Надежда за достоен живот" благодариха за новата придобивка и обявиха, че ще се чувстват щастливи и пълноценни граждани когато подобни събития станат толкова, че да няма да има нужда всяко от тях да бъде медийно отразявано, а да е част от текущата работата на общината.