Доброволци се включват в националната инициатива Дарете час!
Доброволци се включват в националната инициатива Дарете час! / dariknews.bg

Националната инициатива „Дарете час" стартира в 10 часа в Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС). До 16 часа доброволци от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) и сдружение „Паралелен свят" правят творческа работилница - „Ателиета", за деца с увреждания и деца, които са клиенти на комплекса. В няколко приложни ателиета малчуганите ще се научат да правят картички от фолио, моливници, цветя от пластмасови бутилки. Ще бъдат изпробвани и различни техники на рисуване с отпечатъци и релефна апликация, работа с глина, колажи и още други. Заниманията целят да развият умения и да дадат самочувствие на малчуганите, че различен не означава непременно изолиран и тъжен.

Мрежата на НАРД организира до 2 декември 2010 г. поредица от събития, посветени на децата с увреждания и техните семейства. Инициативата в Пловдив се провежда съвместно със сдружение „Паралелен свят" - доброволци и родители на деца с увреждания.

Утре в КСУДС ще има театрални драматизации на приказки „В света на приказките", а на 1-ви декември на Главната улица ще се проведе акция „Прегърни проблема - презерватирай се!"

На 2-ри декември се открива регионална кръгла маса „Доброволчеството - активна форма на гражданско участие" с мултимедийни презентации и работни ателиета за идеи, както и посвещаване в рицарство.