СДС кани ДСБ за местния вот
СДС кани ДСБ за местния вот / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Съюзът на демократичните сили и Демократи за силна България готвят предизборна коалиция за участние в изборите за местна власт в Благоевградско догодина. "Отправихме покана за политическо договаряне и уточняване на параметрите за бъдещото споразумение, но от централата на ДСБ в Благоевград все още мълчат", обяви пред Дарик лидерът на сините в Благоевград д-р Тони Даскалов.

"Ще отправим отново покана за дебат към досегашните ни политически патньори. Ако от ДСБ не желаят съвместно участие в предстоящия вот, то ние сме готови да преговаряме с други десни партии или сдружения", заяви общинският председател на СДС д-р Даскалов.

"Засега е сигурно, че СДС ще има свой кандидат за кмет в Благоевград, както и листа за общински съветници. В ранна пролет ще обявим конкретните имена за участие в предизборната надпревара. Яснота по въпроса се очаква и след националната конференция на СДС, която ще се проведе на 3-ти и 4-ти декември в Стара Загора. Очакваме и дали ще бъде приет на второ четене в НС законопроекта за новия Избирателен кодекс", каза д-р Тони Даскалов.