Педагог от Попово кандидатства за началник на РИО - Благоевград
Педагог от Попово кандидатства за началник на РИО - Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Четирима са кандидатите за длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград, научи Дарик. Крайният срок за подаване на документи в просветното министерство изтече на 18 ноември.

Сред участниците в обявения конкурс за ръководния пост е настоящият временно изпълняващ длъжността Ивайло Златанов. За началник на инспектората по образование в Благоевград кандидатства и педагог от град Попово, област Търговище.

Все още не е насрочена дата за провеждането на конкурса, което са очаква да стане до дни. Минималните изисквания към кандидатите са образователно-квалификационна степен магистър и 6-годишен професионален опит в системата на образованието.

Допълнителни умения и квалификация ще бъдат предимство за участниците. Конкурсът ще се проведе на два етапа - защита на концепция за развитие на образованието в областта и интервю. Основната месечна заплата, определена за длъжността, е до 819.00 лв.

Временно изпълняващият длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов заема поста от 22 декември 2009 г. Той застана на мястото на дългогодишния ръководител Огнян Соколов, който след цялостна проверка на дейността му от образователното ведомство подаде молба за освобождаване от длъжност по взаимно съгласие.