Награждават участниците в конкурса Моето семейство
Награждават участниците в конкурса Моето семейство / Дарик Габрово, архив

 

Три първи награди за есе са присъдени в рамките на конкурса "Моето семейство", съобщават от областната администрация. Той е организиран от Областния управител Мариян Костадинов по повод Деня на християнското семейство. В него взеха участие деца на възраст от 6 до 14 години.

За конкурса са получени над 270 рисунки от детски градини и училищата от цялата област, 52 есета и  близо 20 стихотворения. Жури в състав Анна Маринова-директор на Националната Априловска гимназия, Елена Григорова- инспектор в Регионалния инспекторат по образованието в Габрово и Тотка Полякова - журналист и секретар на Народно читалище Габрово, оценяваха литературните творби, а рисунките - Ива Пенчева - преподавател по приложно изкуство, Марияна Ризова -старши експерт в Областна администрация и Роберто Йончев - вр.и.д. директор на Художествената галерия "Христо Цокев".

В раздела за есе бяха наградени Илияна Станева на 12 г. от СОУ  "Отец Паисий", Ванеса Вълова на 13 г. от Основно училище "Ран Босилек". Трета награда бе присъдена на Павел Христов, 10 г. от ОУ "Иван Вазов".

За стихотворение са наградени три деца от Плачковци, Габрово и Дряново. Първо място е за Деница Михайлова на 9 г. от ОУ "Васил Левски" в Плачковци. Второ място е за Петър Чернокожев, на 8 г. от училище "Христо Ботев", а трето за Дорина Люцова, 8 г., от СОУ "Максим Райкович" в Дряново.

В рамките на конкурса са присъдени 11 награди за рисунка на деца до 6 години. Във възрастовата граница от 1 до 4 клас са наградени 4 деца, а сред по- големите- от 4 до 8 клас, награди са получили петима участници.

Във фоайето на зала "Възраждане" е разположена изложба от 30 творби  на децата отличени с награди и специални грамоти за "Отлично представяне". Церемонията по официалното награждаването ще се състои на 22 ноември от 17.30 часа в зала "Възраждане". Специален поздрав към всички габровци по случай Деня на християнското семейство ще отправят децата от ЦДГ Радост, Бисерите от Горна Росица и фолклорен ансамбъл Габровче.