200 гимнастици участват в VII Международен турнир „Любчо Солачки”
200 гимнастици участват в VII Международен турнир „Любчо Солачки” / снимки: Дарик - Благоевград, Елина Христова
Йордан Йовчев
34885
Йордан Йовчев
Костадин Хаджигаев
д-р Теменужка Любенова
  • Йордан Йовчев
  • Костадин Хаджигаев
  • д-р Теменужка Любенова

Около 200 гимнастици от България, Гърция и Сърбия ще участват в седмото издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки” в Благоевград. Състезанието ще бъде на 20 и 21 ноември в зала „Скаптопара”.

Турнира ще открие председателят на Българската федерация по спортна гимнастика Йордан Йовчев – световен и европейски вицешампион, олимпийски медалист, спортист на годината от 2001 до 2004 г.

200 гимнастици участват в VII Международен турнир Любчо Солачки
netinfo

Преди старта на състезанието Йордан Йовчев ще облече спортен екип и ще демонстрира уменията си на халките.

14 от най-добрите гимнастици, излъчени на турнира - 8 момчета и 6 момичета, ще получат специална награда – участие в международната надпревара по спортна гимнастика в Нови Сад на 17 декември, като транспортните разходи ще поеме федерацията, обяви на пресконференция в Благоевград Йордан Йовчев.

200 гимнастици участват в VII Международен турнир Любчо Солачки
netinfo

Председателят на клуб “Любчо Солачки” – Антон Гръчки, изказа благодарност към Йордан Йовчев, че е приел да бъде патрон на традиционния турнир, към председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев, че е направил и невъзможното спортното събитие да се случи и към ръководството на Община Благоевград за предоставената зала „Скаптопара”.

Тази година освен да дава поле за изява на гимнастиците, да привлича и мотивира децата и подрастващите към спорта, турнирът ще има и друга мисия – да носи послание срещу различните пороци и замисимости на младите хора.

200 гимнастици участват в VII Международен турнир Любчо Солачки
netinfo

Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества д-р Теменужка Любенова обяви, че всички участници ще получат грамоти като своеобразни посланици на независимостта.

Костадин Хаджигаев обяви, че Благоевград разполага с необходимите спортни бази за провеждане на международния турнир по спортна гимнастика и изрази желание за домакинство и догодина.