1 200 деца  участват във фестивала “Утринна звезда” в Банско
1 200 деца участват във фестивала “Утринна звезда” в Банско / снимки: община Банско

Трети Международен детски фестивал на изкуствата “Утринна звезда” бе открит в Банско, съобщиха от пресцентъра на Кметска администрация.

Участниците дадоха старт на фестивала  с шествие от черквата “Св. Троица” до площад “Никола Вапцаров”. С празнично и весело хоро децата влязоха в салона на читалището, където се състоя официалното откриване. След като прозвучаха химните  на Република България и на “Утринна звезда” кметът на общината Александър Краваров и директорът на фестивала обявиха мероприятието за открито. Гости на тържеството бяха кметът на Крива Паланка, Македония Арсенчо Алексиев, председателят на Общински съвет - Крива Паланка Миле Милковски, зам.- кметът на община  Банско Сашка Въчкова, много жители и гости на Банско.

1 200 деца  участват във фестивала Утринна звезда в Банско
netinfo

В трите състезателни дни ще вземат участие над 1200 деца. Момичетата и момчетата ще се състезават в категории - модерни, характерни танци и народни танци, хип-хоп, брейк, стрийт денс, изобразително изкуство, фолклор, поп музика, поезия и слово, театрално изкуство и др.

Най-добрите участници ще бъдат отличени от жури и ще вземат участие на гала концерта, който ще се проведе на 20-и ноември от 20:00 часа.