Михайлов: Жалко, че загубихме, може да играем с Мексико
Михайлов: Жалко, че загубихме, може да играем с Мексико / Gong.bg
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изрази съжаление след загубата от Сърбия. „Трикольорите” отстъпиха минимално с 0:1 в първия мач на селекционера Лотар Матеус пред родна публика, а голът за „белите орли” вкара нападателят Никола Жигич.

Михайлов допълни все пак, че е по-добра загубата да дойде днес, отколкото в следващата европейска квалификация.

„Жалко, че загубихме. По-добре сега, отколкото на 26 март. Мачът беше доста равностоен. Не мога да кажа, че нямаше мотивация. Имаше старание от нашите футболисти. Сърбия имат 400 футболисти, които играят в Европа. Накрая се видя, че ни превъзхождат физически”, коментира босът на родния футбол.

Михайлов каза още, че все още няма уреден съперник аз следващата проверка на България, но има вариант това да бъде съставът на Мексико, а мачът да бъде в САЩ.

„Има вариант да играем с Мексико в Аталанта, но е много трудно с визите, пътуванията и към момента няма фиксирано нищо”, каза още Боби Михайлов.

Относно случаят с Валери Домовчийски, Михайлов коментира: „Моята роля е да избирам треньор. От там на сетне всички решения са на селекционера.”

Шефът на БФС изказа мнение и за последните съдийски скандали в родни шампионат. „Не смятам, че съдийството в България е толкова лошо. Никой от футболния съюз не натиска съдиите. Съдиите трябва да си направят своите изводи. Виждате, че международен съдия бе наказан до лятото. Българският футболен съюз не толерира нито един отбор”, завърши Михайлов.