Плевен

Свободните работни места в Плевен се увеличават

15 ноември 2010 16:02 | Автор: Яна Дамянова

Свободните работни места в Плевен се увеличават
Недко Лачев - директор на Бюро по труда Плевен © Дарик Плевен  

Увеличение на свободните работни места на пазара на труда в Плевен за месец октомври отчитат от Бюрото по труда. Тази информация представи днес Недко Лачев, директор на институцията. Това се случва за пръв път, обясни той, а причината е, че напоследък фирмите получават поръчки и за да ги изпълнят в срок, са им необходими още работници. Обявените свободни работни места са 453, от тях 77 са по програми за заетост, а 376 са на първичния трудов пазар.

Тенденцията за намаляване на безработицата, която се наблюдава през последните три-четири месеца също продължава, поясни Недко Лачев. През октомври безработицата в Плевен е 7,18 % или това са 5 334 безработни. Тя е значително по-ниска от тази за страната - 8, 92 %, подчерта шефът на плевенското бюро по труда.

В момента Бюрото по труда работи по няколко европейски програми, една от които е "Аз мога". По нея до сега има подадени 867 заявления, като за професионална квалификация 356 и 511 по ключови компетентности. Квотата за одобрение обаче е само за 189 желаещи, останалите ще са в период на изчакване. Одобрението става според реда на подадените молби, подчерта Недко Лачев.

По програмата "Ново начало", която стартира в началото на октомври, вече има една фирма, подала документи за кандидатстване. Чрез програмата се дава шанс на безработни младежи до 29години, които нямат трудов стаж по специалността си от средното или висше образование, да придобият такъв. Фирмата "Ва прадакшън" е подала заявка за осигуряването на 8 работни места - 6 инженери и 2 икономисти, съобщи още Недко Лачев. Подробности чуйте в прикачения файл...Етикети: Бюро по труда Плевен, Свободни работни места, програми за заетост

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#4

николай христов ненов - 15.01.2016 г. 08:53:02

сжободни работни места

#3

Али Севджан - 21.08.2011 г. 15:35:38

ДО като булгар , управлява , ще живеете робски.
ГЛАСУВАЙТЕ за ДПС за да върнете свободата си.

#2

Милко Панов - 15.12.2010 г. 10:17:38

Мога да добавя , че освен ниското заплащане 300 лева , работниците са принудени да работят по 10 - 12 часа дори в събота и по празници. Ако не ти харесва чао !
Статистиката е меко казано неточна.
Това е реалното положение в Плевен

#1

pavkata - 15.11.2010 г. 16:24:20

Вие сте болни хора Плевен както и цяла България няма работа. Има само статистици който така им е изгодно до приказват. А,защо не кажат по колко взимат тези който са назначени макс 300 лева. Надявам се да дойде време да се говори за увеличаване на заплатата а не за намаляване на безработицата което никак не е гаранция за намаляването на социално слабите в града.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още