ДФГ Бисери отпразнува 5-ия си рожден ден
ДФГ Бисери отпразнува 5-ия си рожден ден / снимка: община Благоевград


Детска фолклорна група „Бисери” при Центъра по изкуствата отпразнува своя 5 -ти рожден ден с концерт – спектакъл, съобщиха от пресцентъра на Кметска администрация.

Сцената в читалище "Никола Вапцаров" бе озвучена от талантливите гласове на малките бисерчета. В едночасовата музикална програма, включваща над 18 народни песни, благоевградчани имаха възможността да се докоснат до автентичния фолклор на Пиринския край, и не само.

Песни като „Девойче, бело цървено”, „Еленчице”, „Дафино, моме”, „Цъфнало цвете шарено”, „Родопска китка”, бяха само малка част от репертоара на шоуто. Малките рожденици бяха поздравен с фолклорни песни изпълнявани от ДФТА „Пиринче” при Център по изкуствата, студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” и ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий”.

В края на представлението на сцената бе изнесена торта, а участниците благодариха на публиката със своята авторска песен „Децата на Вароша”. Певците от фолклорна група „Бисери” получиха поздравителни адреси и цветя, от почитателите на народното изкуство и творчество.