БСП видя бюджет 2011 като геврек
БСП видя бюджет 2011 като геврек / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
БСП видя бюджет 2011 като геврек
34597
БСП видя бюджет 2011 като геврек
  • БСП видя бюджет 2011 като геврек

БСП намери интересен начин да разкритикува предложения от
правителството бюджет като илюстрира приоритетите в него с шаржове. От левицата посочиха, че на практика има пълна липса на реформи, които да бъдат заложени за следващата година. Според социалистите с бюджета премиерът Бойко Борисов се цели в нищото и няма как да не го уцели. Ето какво казаха Петър Курумбашев и Антон Кутев от БСП:

Петър Курумбашев: Със сигурност можем да кажем, че ако бюджетът за 2010 година бе една постна пица, за 2011-а е един геврек. Само че кръглата част на бюджета е за управляващите от ГЕРБ и Атака, а за хората е това в средата на геврека. Мисля, че сме единствената държава, която успя да отдели повече пари за подслушване, отколкото за култура. Всъщност човек дава пари за това, което му е интересно, може би и това, което разбира. Може би тук също има един злободневен скеч: има едно предложение от един от вицепремиерите за всеки седми апартамент да има отстъпка. Както разбирате един от вицепремиерите е на крачка от това да може да получи отстъпка. Но искам да ви попитам: има ли някакво намерение на правителството, което е било обявено, че ще стани и след това да ни е обяснено още три пъти как няма да стане, как ще стане и как отново няма да стане. Последният пример е с данък “лукс“. Толкова хеликоптери хвърчаха напразно, толкова неща заснеха, сега пък се оказа, че няма да ги облагаме.

БСП видя бюджет 2011 като геврек
netinfo


Антон Кутев обяснява шаржовете: Тези малки хорица са Софийският университет, Българската академия на науките, тук един нещастен доктор се е намесил по случайност, а този велик човек отгоре, който ги гледа с лупата и се чуди дали изобщо си струва да се занимава с тях, да живеят ли, да не живеят ли, е Симеон Дянков.

Вече говорихме, че това е бюджетът на социалното замръзване всъщност. Ето ги тук в леденото блокче нашите майки и бащи и отгоре един Бойко Борисов, който реже лентите на магистралите. Това специално е магистрала “Люлин”, за която, както всички знаем, се дадоха 60 млн. евро повече, отколкото беше в първоначалния договор.

Опитали сме се с умерено чувство за хумор да пресъздадем това, което за съжаление никак не е весело.
БСП видя бюджет 2011 като геврек
netinfo