Костадин Паскалев: Днес няма да учредяваме партия
Костадин Паскалев: Днес няма да учредяваме партия / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

В НДК започна форумът "България - на другия ден", организиран от инициативна група, на който ще бъде предложено да се обсъди създаването на гражданско движение "Алтернатива за българско възраждане" /АБВ/.

По покана на инициативната група на форума присъства президентът Георги Първанов.

Ключовата дума на днешния ден е алтернатива, заяви при откриването Костадин Паскалев, който е в инициативната група за свикване на форума. Той посочи, че днес няма да бъде учредявана партия, посочва БТА.

В инициативната група са Борислав Китов, заместник-председател на Земеделския народен съюз и бивш депутат; проф. Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен; проф. Васил Проданов, директор на Института за философски изследвания при БАН; Емил Кало, бивш председател на Организацията на евреите в България "Шалом"; о.р. ген. Михо Михов, бивш началник на ГЩ на БА, бивш съветник на държавния глава по военната сигурност на страната, бивш посланик в Македония; о.р. ген. Красимир Петров, бивш директор на Главна дирекция "Гранична полиция", бивш началник на СОБТ и директор на СДВР; спортистите Йордан Йовчев и Валентин Йорданов; Мариана Тодорова, експерт в администрацията на президента.

Сред участниците във форума са още Стефан Данаилов, Весела Лечева, евродепутатът Ивайло Калфин, археологът Николай Овчаров, народната певица Николина Чакърдъкова, Стоян Топалов, Петър Велчев, Тодор Анастасов, Стефан Димитров.