Това е последният бюджет на Дянков, прогнозират от левицата
Това е последният бюджет на Дянков, прогнозират от левицата / dariknwews.bg

Общините са притиснати в ъгъла и нямат средства за разходи, парите за зимно почистване ще свършат още в 1-ия месец на годината, няма да има и ремонт на общински пътища. Това прогнозира депутатът от Коалиция за България Захари Георгиев. По думите му, и в този бюджет, както и в следващия, не са предвидени 26-те млн. лева, обещани от правителството на Пловдив за приемането на 100 000 тона софийски боклук. Според народният представител бюджетът не е добре разчетен и доказателство затова ще са промените, които той ще претърпи между 1-во и 2-ро четене в Народното събрание.

„Това е последният бюджет на Дянков и е за отбиване на номера, а това е усещане на достатъчно много хора в държавата", коментира още червеният депутат. Той се позова на факта, че при предишното правителство не е имало прецеденти като корекция на бюджет по средата на годината и неприемане на финансова рамка за бюджет 2011. 

Според Георгиев заложеният ръст на БВП от 10 на сто спрямо 2010-та е нереалистичен. Друга крайност е прогнозата приходите от корпоративен данък да се увеличат като събираемост, допълни депутатът от БСП.