Борисов: Служителите на МВР не престават да доказват своя професионализъм
Борисов: Служителите на МВР не престават да доказват своя професионализъм / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати поздравителна телеграма по случай професионалния празник на българската полиция, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Горд съм, че през всичките години служителите й не престават да доказват своя професионализъм. Убеден съм, че ще продължите да работите за авторитета на службата и в името на справедливостта. Вярвам, че с общите ни усилия можем да постигнем поставените цели в борбата с корупцията и организираната престъпност", пише в писмото си премиерът Борисов.

Той пожелава на всички полицаи и техните семейства много спокойствие, здраве и щастие.

Днес българските полицаи отбелязват професионалния си празник. За първи път този ден е отбелязан на 21 ноември 1924 г. Традицията е прекъсната след 1943 г., а по предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден - 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция.

Тази година честването ще започне в двора на полицейската академия, пред паметника на загиналите служители на Министерството на вътрешните работи, където в знак на почит към колегите си, полицаите ще положат венци и ще издигнат българския флаг. Празникът ще продължи с тържествена церемония, на която ръководството на вътрешното министерство ще награди полицаи, проявили висок професионализъм и дали съществен принос при изпълнението на професионалните си задачи.