Предлагат нов договор на Бейл с двойна заплата
Предлагат нов договор на Бейл с двойна заплата / Reuters
След невероятните мачове на Гарет Бейл за Тотнъм срещу Интер, ръководството на „шпорите” ще предприеме спешни мерки, за да задържи звездата си на „Уайт Харт Лейн”. Бранителят, който прави запомнящ се сезон, бързо попадна в радарите на водещите европейски грандове.

От щаба на лондонския клуб обаче започват преговори с футболиста за подновяване на договора му, като по този начин се надяват да охладят мераците на клубове като Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Сити.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви е готов да увеличи заплатата на Гарет Бейл двойно, тъй като той е един от на скромно платените в тима на Хари Реднап. Защитникът припечелва едва 30000 на седмица, която е по-малко от половината, което вземат Роби Кийн и Рафаел Ван Дер Ваарт.

Бейл подписа новия си договор през май тази година. Настоящият контракт на футболиста изтича през 2014-та, но щаба на Тонъм ясно обявиха, че съвсем скоро ще започнат преговори за нова сделка. Той се присъедини към лондончани през 2007 година от тима на Саутхемптън за 5 млн. паунда, а след победата над Интер обяви, че не търси нов трансфер.