Шефът на летището: Очаквам минимум 60 000 пътници годишно
Шефът на летището: Очаквам минимум 60 000 пътници годишно / снимка: Кирил Кирилов

Летище Пловдив преговаря за чартърни полети с руската авиокомпания „Скай Експрес", както и с още два турски превозвача, чиито имена засега се въздържам да обявя. Това заяви директорът на авиопорта Дойчин Ангелов. По думите му компаниите са млади, солидни и нискотарифни. Посещения от тяхна страна се очакват до месец.

Ангелов уточни, че летището е предпочитано не само от туристи, пътуващи към Пампорово, но и от тези, които са избрали Боровец и Банско. Трансферът Пловдив - Банско е с 10 мин. по-дълъг от този от София, а до Боровец се пътува само с половин час повече, обясни той. Прогнозите на летищния шеф са аеропортът да обслужва минимум 60 000 пътници годишно.

През следващата година се очаква откриването на още поне една линия на нискотарифната „Райънеър", чийто първи полет от Лондон до Пловдив беше днес. Ще бъдат открити и редовни автобусни линии от аеропорта до Пловдив и други градове в областта. Пред финализиране е интернет порталът, който ще представя Пловдив като въздушна дестинация. Линк към него ще има и на официалния сайт на „Райънеър".