Започват Есенни музикални дни
Започват Есенни музикални дни / DarikNews

Есенните музикални дни в Димитровград започват от днес. В късния следобед в залата на Клуба на дейците на културата „Асен Крайшников” ще бъде открита изложба, посветена на 200 години от рождението на Фредерик Шопен. Малко по-късно в залата на клуба ще започне камерен концерт с участието на преподавателката по пиано от училище "Васил Левски" Илза Минчева, нейните възпитаници Мартин Дафинов и Георги Желев, кларинетистите Тончо Тонев и Димитър Митев, съобщи диригентът на Забавно-духов оркестър-Димитровград Доцо Вътков.

Оркестърът ще свири също в камерната зала на КДК ва 27 октомври, като много от изпълненията ще звучат за първи път пред публика. Солисти ще бъдат оркестрантите. Поканили сме и един гост, но искаме участието му да бъде изненада, разказа Вътков.

За младежката аудитория в местна черпилня, като част от програмата на Есенните музикални дни, ще свирят групите „Спайдър” и „Карбуратор”. А младежкият джаз-фестивал, който от миналата година е част от програмата на дните, тази година ще бъде на 4 и 5 ноември. И тази година музиканти ще гостуват в димитровградски училища. Кои ще бъдат те, зависи от активността на директорите и преподавателите по музика, коментира диригентът на оркестъра Доцо Вътков.