Официално: Продадоха Ливърпул
Официално: Продадоха Ливърпул / netinfo
Английският гранд Ливърпул официално има нов собственик! New England Sports Ventures обяви, че сделката за прехвърлянето на клуба е факт след разрешението на съда. Новината бе потвърдена и на официалния сайт на клуба.

След редица обрати и трудности, сделката на стойност 300 милиона паунда най-сетне бе официално осъществена, като новият собственик Джон Хенри ще покрие всички дългове на клуба.

„От името на NESV, искам да споделя, колко невероятно горди сме да бъдем потвърдени като новите собственици на ФК Ливърпул”, сподели развълнуваният Джон Хенри пред сайта на клуба. „Нашата основна цел е да възвърнем величието на клуба на и извън терена за дълго време. Ние сме се посветили на първо място да печелим. Имаме победна история и днес искаме привържениците на Ливърпул да знаят, че този подход е това, което възнамеряваме да донесем на този велик клуб”.

Президентът на Ливърпул Мартин Броутън също изрази задоволството си от сделката: „Радостен съм, че успяхме успешно да приключим процеса по продажбата, който бе задълбочен и изчерпателен. Бордът реши да приеме офертата на NESV поради факта, че тя най-много отговаря на критериите, които поставихме за нов собственик. NESV купува Ливърпул с цел да му даде една отлична финансова основа и да продължи да развива клуба на международно ниво. Това е добра сделка, която разрешава наболелия проблем с дълговете на клуба и трябва да даде на персонала, играчите и феновете голяма увереност по отношение бъдещето на Ливърпул”.