Играем със Сърбия, въпреки всичко
Играем със Сърбия, въпреки всичко / Reuters
Сърбия ще бъде най-вероятният съперник на България за контролата на 17 ноември. Мачът ще бъде в София на Националния стадион „Васил Левски”. Президентът на БФС Борислав Михайлов и старши треньорът на националния отбор Лотар Матеус държат именно западните ни съседи да са нашият съперник в проверката.

Във вторник сръбски фенове прекъснаха евроквалификацията с Италия в Генуа, а на 28 октомври ще стане ясно и решението на УЕФА по случая. Възможното най-лошо наказание за сърбите е изваждане от всички надпревари под егидата на европейската футболна централа, като това ще доведе моментално до отпадането на контролата. Другият вариант мачът да не се състои е УЕФА да назначи срещата Италия – Сърбия да се доиграе, като възможната дата за това е именно 17 ноември.

Днес Боби Михайлов е провел разговор със сръбския си колега Томислав Караджич и го е уверил, че БФС ще подаде ръка на сръбската федерация в този тежък за тях момент. Матеус пък държи именно на сърбите, които са близки като стил до Черна гора – съперникът ни за второ място в групата. БФС вече е започнал подготовка за тази контрола, като се водят разговори с охранителна и гранична полиция, както и със сръбските сили на реда.

Гонг научи, че в БФС имат още две опции за контроли на 17 ноември, като и двете страни са готови да гостуват в София, но Сърбия си остава първа опция пред Михайлов и Матеус.