Празник под надслов Туризъм и биоразнообразие в Кюстендил
Празник под надслов Туризъм и биоразнообразие в Кюстендил / Дарик- Кюстендил, архив

Тържественото честване на Международния ден на туризма 2010 под надслов "Туризъм и биоразнообразие", организират Община Кюстендил, отдел „Туризъм и балнеология", съвместно със сдружение „Съвет по туризъм-Кюстендил", Професионална гимназия по туризъм "Никола Й. Вапцаров",  Кюстендил и Читалище "Братство"- Кюстендил.      Събитието ще се проведе на 25.09.2010г. /събота/ и 26.09.2010г. / неделя/.
    

 На 25 септември от 11.00ч. в камерната зала на Общински драматичен театър, кметът на града Петър Паунов официално ще открие честванията. В програмата са включени презентации, представяне на туроператори, кулинарен конкурс-изложение „Празнично меню", а в 18.00ч. на площад „Велбъжд" в празника ще се включат Детски танцов ансамбъл „Струмянче", Туристически хор „Ехо", Фолклорна формация „Струмски полъх" и ученици от Професионална гимназия по туризъм "Никола Й. Вапцаров".
    

 На 26.09. събитието ще продължи с инфотур за туроператори и гости от 10.00ч., със същия начален час ще се проведе велопоход до с. Граница, с посещение на  Девически манастир „Свети Лука" и Защитена местност „Вековна букова гора".
     Специални гости на събитието са проф. Нако Тасков и главен асистент Деян Методийески от Университет „Гоце Делчев" - гр. Щип, Република Македония, ст.н.с. д-р Петър Петров от „Българска асоциация за селски и екотуризъм" и Петко Цветков координатор в Българска фондация „Биоразнообразие".