105 първолаци посрещна училище Патриарх Евтимий
105 първолаци посрещна училище Патриарх Евтимий / Дарик Велико Търново, Петко Павлов
105 първолаци посрещна училище "Патриарх Евтимий"
32621
105 първолаци посрещна училище "Патриарх Евтимий"
  • 105 първолаци посрещна училище "Патриарх Евтимий"

Първият звънец удари днес за 735 ученици в основно училище „Свети Патриарх Евтимий" във В. Търново. Училищният двор се изпълни с деца и родители далеч преди 9 часа, когато в цялата страна започна откриването на новата учебна година. Както си му е редът учениците посрещнаха знамето на училището с мощно ура.

Директорът Христо Димов приветства с „добре дошли" 105-те първокласници, на които обясни, че идват в училище, което за трета поредна година е на първо място в комплексното класиране в област В. Търново според резултатите от външното оценяване от 4 до 7 клас. Възпитаниците на учебното заведение са спечелили и много награди от конкурси и олимпиади, а всички седмокласници са влезли в желаните от тях елитни гимназии. Директорът специално благодари на петокласничката Калина Генчева, спечелила международно състезание „Ум-плюс", в което условията на задачите са били на английски език.

105 първолаци посрещна училище "Патриарх Евтимий"
netinfo

През летните месеци е започнал ремонтът на санитарните възли, които са почти готови, нови умивални са изградени пред училищния стол, монтирани са нови радиатори, закупени са над 100 нови чина, всички класни стаи са оборудвани с бели дъски. 30 камери се грижат за сигурността в училищната сграда, готова е вече и дублиращата електрическа мрежа, гарантираща аварийната безопасност. Част  от класните стаи са основно ремонтирани, за което са помогнали родителските комитети. Депутатът Хасан Хаджихасан пък е обновил цялостно стаята на Първи „В" клас.

Специален гост на откриването на учебната година в „Св. П. Евтимий" бе заместник- областният управител Любомира Попова, която пожела „На добър час" на учениците и разказа, че голяма част от професионалния й път е изминат именно в това училище, в него са израснали и двете й деца. „Скъпи колеги в рамките само на един ден ви се налага да бъдете учители, родители, братя, сестри, приятели, педагози, лекари, психолози и дори търсачи на изгубени вещи. Запазете силите си, за да се реализирате в благородната професия", пожела тя на колегите си.

105 първолаци посрещна училище "Патриарх Евтимий"
netinfo

И докато учениците поемаха към класните стаи след първия звънец, учители и родители си припомниха своя първи учебен ден.

Чуйте прикачения файл.

Как беше открита новата учебна година в училище "Патриарх Евтимий" може да видите на Тема в снимки.