Кметът обобщи проектите до момента
Кметът обобщи проектите до момента / Дарик Габрово
Кметът обобщи проектите до момента
32544
Кметът обобщи проектите до момента
  • Кметът обобщи проектите до момента

 

Ретроспекция на проектите, които се реализират от Общината и тяхното моментно състояние направи кметът на Габрово Николай Сираков на редовния си брифинг.

По отношение на Интегрирания проект за водния цикъл на Габрово той съобщи, че в момента се провежда конкурс за фирма за публичност и визуализация на проекта, като осем фирми са подали оферти за участие. Тече процедура за избор на строителен надзор и технически контрол. Все още няма избран ръководител на звеното по изпълнението на интегрирания воден цикъл. Ще бъде създадено звено на заинтересованите страни, който ще следи процесите.

Друг проект е Реконструкцията и модернизацията на Общинското депо за битови отпадъци. Стойността му е 369 524 лева и е почти към своя край. Предстои да се внесе заявление за комплексно разрешително. Има изготвен технически проект и предстои да се изготви доклад за оценка на съответствията. Ще се създаде сдружение между общините Габрово и Трявна, тъй като това е изискване по Закона за управление на отпадъците. До нова година ще бъде подписан друг договор за последващо финансиране на инвистиционния проект за около 30 милиона лева. Очаква се строителните дейности да започнат през пролетта.

На днешния брифинг кметът Николай Сираков говори и за Улица „Аврам Гачев" - създаване на привлекателна физическа среда на Габрово, чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие. Стойността му е 4 800 000 лева. В момента се подготвя тръжната документация, както за публичност и визуализация, така и за провеждането на търг за избор на изпълнител. Строителните дейности ще започнат през пролетта.

Зала „Възраждане" е друг проект на стойност 1 602 000 лева, финансиран от европейския фонд за регионално развитие. Ремонтните дейности са приключили, но срокът за изпълнение е удължен до февруари 2011 година, заради довършителни работи. Въпреки това още в началото на месец октомври там ще започнат да се провеждат определени събития.

Ремонтните дейности са приключили в Дома за възрастни хора в квартал „Маркотея". Предстои търг за оборудване на дома с мебели и техника.

„Модернизиране на административното обслужване в Община Габрово" е друга разработка по която се работи. Стойността на проекта е 636 720 лева. В момента приключва етап 3 и 4. Крайният резултат е едно по-бързо и качествено административно обслужване.

Проектът за Ремонт на детска ясла „Зора" е на стойност, около 600 000 лева. Строително- ремонтните дейности обвхващат подмяната на дограмата, ремонт и топлоизолация на фасадите, ремонт на покрива и други. Предвидено е и обособяване на зала за психомоторно развитие на децата, позволяваща да се ползва и от такива с увреждания.

През този и другия месец на Узана ще се проведе дейността „Екстрийм" . Тя е част от Проект „Младежки Общински Граждански Активности". Участие ще вземат над 480 ученика, които ще се занимават със скално катерене, пейнтбол, колоездене и оцеляване в планината. Целта на активностите е да съдействат за укрепването и развитието на децата.

Проект „Домашен помощник" ще стартира с фаза 3 след два месеца.

Чуйте повече в прикачения файл: