Стара Загора

Международен ден на космонавтиката

12 април 2006 08:27 | Автор: | Валентин Калчев

Международен ден на космонавтиката

Програма за отбелязване на 12 април - Международен ден на космонавтиката
и 45 годишнината от полета на първия космонавт на планетата Земя –
Юрий Алексеевич ГагаринНа 12 април в залите на Народната астрономическа обсерватория и планетариум “Ю.Гагарин” ще се проведат лектории, прожекции на филми и диапозитиви, посветени на 12 април - Международен ден на космонавтиката и 45 годишнината от полета на първия космонавт на планетата Земя – Юрий Алексеевич Гагарин.

Теми на лекциите и филмите:

“Професия Космонавт” /за ученици 4-7 клас от 10 и 11 часа/

“С мечтата за Космоса” /за ученици 8-12 клас от 14 и 15 часа/

“Първи стъпки на Космонавтиката” /за ученици и за граждани от 18 и 19 часа/

Във връзка с 45 годишнината от полета на Юрий Гагарин и 45 годишнината от основаването на Първата в България Народна астрономическа обсерватория в Стара Загора, Община Стара Загора и НАОП”Юрий Гагарин” организират Общинско състезание “Космосът - близък и далечен”. Конкурсът ще се проведе в две творчески области по избор: Рисунка на космическа тема и Есе на космическа тема. Учениците, които могат да се състезават са разпределени в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Краен срок за изпращане на творбите – 20 май 2006 година. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда за всяка една от възрастовите групи, една специална награда за оригиналност и три поощрителни награди. Творбите ще бъдат оценявани от жури, включващо следните специалности: художник, литератор и астроном.

Обявяването на резултатите и тържественото награждаване на победителите на конкурса ще стане по време на общоградското честване на 45 годишнината на НАОП ”Ю.Гагарин” през първата десетдневка на месец юни 2006 година.

На 12 април от 13:30 часа в залата на Държавния Куклен театър започва концерт на Детски вокален хор при СОУ” М.Горки”, посветен на 12 април, след което ще има награждаване на победителите в конкурса за детски рисунки, посветен на Космоса и космонавтиката.Етикети: Международен, космонавтиката

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още