Части от София без вода в четвъртък
Части от София без вода в четвъртък / netinfo

В изпълнение на инвестиционната програма на „Софийска вода" се налага временно да бъде прекъснато водоподаването по няколко улици в районите „Сердика", „Надежда", „Подуене".

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на 29 юли от 9.00 до 21.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в кв. „Илиянци" в района на ул. „Кирил Благоев", ул. „Азалия", ул. „Витошко лале". При продължителност на работите над 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски на кръстовището на ул. „Рожен" и бул. „Кирил Благоев".

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на 29 юли от 9.00 до 21.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в кв. „Суха река" в района на ул. „Тодорини кукли", ул. „Александър Екзарх", ул. „Сава Цонев" и бул. „Ботевградско шосе". При продължителност на работите над 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски на кръстовището на ул. „Емануил Васкидович" и ул. „Сава Цонев".

Във връзка с реконструкция на водопровод  на 29 юли от 9.00 до 21.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в кв. „Бенковски" в района по ул. „Лазар Михайлов" от №118 до №148 и ул. „Напредък". При продължителност на работите над 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски на ъгъла на ул. „Лазар Михайлов" и ул. „Селска поляна".

Във връзка с подмяна на спирателен кран на резервоар „Доброславци" на 29 юли от 10.00 до 22.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в с. Доброславци. При продължителност на работите над 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски на площада на с. Доброславци.

Във връзка с извършването на тестове за налягането във водопроводната мрежа е необходимо временно да бъде прекъснато водоснабдяването от 23.00 ч. на 29 юли до 6.00 ч. на 30 юли в кв. „ Лозенец" в района на бул. „Черни връх", ул. „Козяк", бул. „Никола Вапцаров", бул. „Арсеналски", ул. „Богавица, ул. „Славище", ул. „Кожух планина". При продължителност на работите над 12 часа ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване чрез водоноска до 21 СОУ.

„Софийска вода" АД се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства.

Инвестиционните проекти ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа и ще ограничат евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от спирането на водата могат да се обръщат за повече информация към Телефонния център на „Софийска вода" АД на телефон 0700 1 2121.

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.