Рокфест в София, ден втори
Рокфест в София, ден втори / снимка: Sofia Photo Agency
Рокфест в София, ден втори
30432
Рокфест в София, ден втори
Рокфест в София, ден втори
  • Рокфест в София, ден втори
  • Рокфест в София, ден втори

Рамщайн, Стоун Сауър, Менуар и Алис ин чейнс ще забавляват българската публика във втория ден от рокфеста „Сонисфиър фестивал" в столицата. След като снощи рок гигантите Металика, Слеър, Антракс и Мегадет вдигнаха на крака феновете си на стадион „Васил Левски", днес, пак там, всички почитатели от цялата страна ще могат да видят и чуят на живо любимите си изпълнители.

Тонове бира очакват жадните рокфенове на стадион "Васил Левски", търговците около него пък предлагат и различни храни, напитки, сувенири и тениски с ликовете на предпочитаните метъл изпълнители. Хора от цялата страна дойдоха, за да видят на живо уникалния рокфест в София.

Цял нов град, простиращ се на 1500 кв.м, се зароди зад фестивалната сцена, съобщават организаторите на феста „Болкан ентъртеймънт компани". Само с Металика, хедлайнер на първия ден, пътува собствен екип от над 40 души, а с Рамщайн, хедлайнер на втория ден, идва екип от 60 човека. Във всички тенти в бекстейдж зоната ще има и големи плазми, за да могат екипите да следят мачовете от Световното по футбол.

Рок градът ще се изхранва в няколко кетъринг зони, за които цялото оборудване е осигурено от българска страна, с него ще работи наш екип от 40 човека, които ще се супервайзват от петима шеф-готвачи, специално поканени за случая от Германия. За всяка банда се подготвя различно меню, като за всички има и вегетарианско предложение, плюс рибни ястия.

Хедлайнерите в двата дни също така имат и различни концепции за осветлението на своите сценични сетове, затова ще се наложи след изпълнението на Металика и през нощта всичко да се пренареди отново за следващия ден и концерта на Рамщайн.

За да може всичко да мине по вода, се въвежда специален пропускателен режим. На всички важни артерии за подстъп до стадиона и днес има девет специални пункта за проверка на билети и поставяне на гривни, без които няма да може да се влиза. 

Пунктовете за проверка на билетите са активни от 8.00 ч. на 22 юни до края на феста. Единствено след проверка на билет там, феновете ще могат да продължат към охраняемата зона на стадиона, където ще им бъде извършена повторна проверка - за оръжие и внасяне на непозволени вещи или субстанции.

Списък на Пунктовете за проверка на билети са:

- на Орлов мост при подлеза на езерото „Ариана";

- билетна каса на Стадиона на езерото „Ариана", зад сектор Г;

- алея Борисова градина откъм бул. „Цариградско шосе";

- алея Борисова градина откъм тенис кортове „Левски";

- алея Борисова градина откъм стадион „Българска Армия";

- пред метростанция „Национален стадион „Васил Левски";

- билетна каса на Стадиона, ул. „Граф Игнатиев";

- на стълбите на пешеходния мост на бул. „Евлоги Георгиев" и ул. „Паренсов";

- паркинг Синя зона пред Централен вход на Стадиона, от ляво, на бул. „Гурко";

- билетна каса на Стадиона, бул. „Гурко". 

Рокфест в София ден втори
netinfo

Билетите за рокфеста ще се продават и в деня на концерта  на касите на стадиона (отварят в 7.00 ч.). В непосредствена близост около Националния стадион „Васил Левски" ще бъде изградена буферна охраняема зона, в която ще бъдат обособени девет контролно пропускателни пункта. Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема: 

- КПП 1 - входове 24, 25, 26;

- КПП 2 - VIP вход;

- KПП 3 - вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа);

- КПП 4 - вход 2, 3, 4, 5;

- КПП 5 - вход 6, 7, 8, 9;

- КПП 6 - вход 9, 10, 11;

- КПП 7 - вход 11, 12, 13, сектор В терен;

- КПП 8 - входове 13, 14, сектор В терен;

- КПП 9 - входове 14, 15, 16.

Всички входове, през които публиката влиза на стадиона са и АВАРИЙНИ ИЗХОДИ. Всяко лице под 18 години трябва да бъде с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за фестивала и да предостави попълнена декларация с данните на детето, предупреждават организаторите.

С оглед на сигурността на всички присъстващи по време на фестивала, няма да се толерират злоупотребите с алкохол, наркотични вещества или други опиати, както и прекалено агресивното и неуместно поведение, застрашаващо приятното изживяване на всички останали. Освен специализираната охрана за сигурността ще се грижат и представители на полицията.

Освен всички мерки за сигурност около рокфеста на стадион „Васил Левски" се въвеждат забрани за престой и паркиране на автомобили, с изключение на тези, които обслужват концерта. От Столичната община съобщават, че ще бъде забранен престоят и паркирането по алеите и паркингите около стадиона, като и на някои околни улици (ул. „Митрополит Кирил Видински" между бул. „Драган Цанков" и ул.„Йосиф Петров"). При необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР може да бъде забранено и влизането на пътни превозни средства в двете посоки.

Ще бъдат затворени и мостът пред стадиона „Васил Левски", както и участъци от ул. „Гурко" (между бул. „Евлоги Георгиев" и бул. „Васил Левски"). До края на 26 юни се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки на алеите около Национален стадион „Васил Левски". И през двата дни ще има забрани за движение по „Евлоги Георгиев", като някои промени обхващат и градския транспорт.

Рокфест в София ден втори
netinfo

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. „Евлоги Георгиев" между пл. „Орлов мост" и ул. „Фритьоф Нансен" в посока „Орлов мост" от 13.00 до 24.00 ч., с изключение на автобусите на градския транспорт от 13.00 до 17.00 ч., като и в посока „Орлов мост" - от 17.00 до 1.00 ч. на 23 и 24 юни включително и автобусите на градския транспорт; посока ул. „Фритьоф Нансен" - от 17.00 до 24.00 ч., с изключение на автобусите на градския транспорт; на 23 юни от 13.00 до 24.00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства съответно:

- ул. „Гурко" между бул. „Евлоги Георгиев" и бул. „Васил Левски", с изключение на автобусите на градския транспорт;

- бул. „Драган Цанков" между бул. „П. К. Яворов" и бул. „Евлоги Георгиев" при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР;

- променя се частично и маршрутът на автобуси 72, 75, 76, 114, 204 и 604.

От 17.00 до 24.00 ч. на 23 юни се променя частично маршрута на автобусни линии с номера 72, 75, 76, 114, 204 и 604 в посока „Орлов мост", както следва:

- Автобус 72 - от бул. „България", наляво по ул. „Фритьоф Нансен", надясно по бул. „Васил Левски", ул. „Шипка", наляво по бул. „Евлоги Георгиев" и по маршрута си; 

- Автобус 75 - скъсява се до Военна академия;

- Автобуси 76, 204 и 604 - от бул. „България", наляво по ул. „Фритьоф Нансен", надясно по бул. „Васил Левски", надясно по бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе" и по маршрута си;

- Автобус 114 - от бул. „Евлоги Георгиев" по ул. „Гурко", бул. „Васил Левски", бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе' и по маршрута си.

Автобусите ще спират на всички автобусни спирки в променения участък от маршрута си. 

Ще се осигури работа с удължено работно време до 1.00 ч. на 23 и 24 юни следните маршрути на масовия градски транспорт:

- трамвайна линия № 10;

- тролейбусни линии с номера 5 и 11;

- автобусни линии с номера 76, 94, 280, 213, 214, 604;

- „Метрополитен" ЕАД трябва да осигури мотрисите да работят с удължено работно време до 1.00 ч. на 23 и 24 юни.