Технологът на Ватикана изобрети молитвеник за iPod
Технологът на Ватикана изобрети молитвеник за iPod / www.sxc.hu

Отец Паоло Падрини, по-известен като технологът на Ватикана, отново показа, че е в крак с времето, като разработи специално църковно приложение за iPod, пише британският в."Дейли телеграф".

Премиерата на приложението ще бъде през юли. То е във варианти на латински, италиански, английски, испански и френски и се нарича айЛитургия. Приложението наподобява създадения от отец Падрини преди две години айМолитвеник за айфоните. Тогава духовникът беше включил в айМолитвеника някои от по-популярните молитви, четени по време на църковните служби.

Новото приложение за iPod обаче включва абсолютно всички молитви, които се четат на месите, отслужвани по най-различни поводи, и е подходящо за ползване както от свещеници, отслужващи литургиите, така и от богомолците.

Отец Падрини е на 36 години и е консултант към Съвета за социални комуникации на Ватикана. Неговите технологични разработки целят да направят религията по-популярна сред младите хора, допълва БТА.

Откакто стана папа, Бенедикт Шестнайсети се стреми да достигне до младите именно чрез новите технологии, припомня "Дейли телеграф".

Самият папа също е почитател на съвременната техника и през 2006 г. получи от екипа на радио Ватикана iPod с любимите му класически "парчета".