Общината няма право да контролира градските тоалетни
Общината няма право да контролира градските тоалетни / www.sxc.hu
Общината няма право да контролира градските тоалетни
29953
Общината няма право да контролира градските тоалетни
  • Общината няма право да контролира градските тоалетни

Болшинството от обществените тоалетни в София са приватизирани и общината няма право да ги контролира. Това каза за Дарик кметът на район „Средец" Маргарита Гутева. Тя коментира проблема с тоалетните, по повод сигнала на Дарик за такъв изоставен терен на Орлов мост, който се намира в окаяно състояние.

Проверка на Дарик установи, че бившата тоалетна на бул. „Цар Освободител" 24А е безстопанствена и занемарена, поради което се е превърнала в сметище насред центъра на София, където дори са забелязвани и плъхове. Кметът Гутева обаче обясни, че с решение СОС от 2003 г. тоалетната е била приватизирана от частна фирма с 10-годишно право на ползване. „И е записано, че обектът се намира в занемарено състояние. Приватизация - да, но следприватизационният контрол къде отива", попита и самата Гутева.

На същото заседание на СОС са били отдадени и тоалетните на ул. „Фритьоф Нансен" до НДК, на бул. „Петко Тодоров", както и помещение на ул. „Козлодуй". Гутева поясни, че общината няма никакво влияние върху тези обекти и единственият начин за контрол е проверка на Столичния инспекторат за замърсяване и следприватизационен контрол, който според договора трябва да продължи до 18 юли 2013 г.

Какво още коментира Маргарита Гутева чуйте в аудиофайла