Година пробация за пазарджишкия гинеколог, правил нелегални аборти
Година пробация за пазарджишкия гинеколог, правил нелегални аборти / Dariknews.bg

На една година пробация е осъден  пазарджишкия гинеколог д-р Георги Стоянов, който бе обвинен в извършване на нелегални аборти. Споразумението е постигнато, след като Стоянов се признал за виновен и се съгласи с обвинителния акт.

Според решението на съда, д-р Стоянов е възстановен като завеждащ АГ-отделение в МБАЛ „Пазарджик". Районният съд постанови лекарят да получи обратно и взетите 1300 лева при обиска в дома му, който бе извършен, след като той бе задържан за престъплението. В полза на държавата се отнемат намерените в къщата на гинеколога таблетки "Цитотек" и ампули "Лидол". Отменена бе и мярката за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Известният пазарджишки гинеколог бе арестуван на работното си място с обвинение, че извършва нелегални  аборти. В деня на полицейската акция през октомври 2009 година бе установено, че д-р Стоянов е извършил три нелегални аборта в отделението си на здравно-неосигурени жени от ромски произход. За абортите плащали по 100 лв. на лекаря. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.