Ще търсят олимпийски надежди и в зимните спортове
Ще търсят олимпийски надежди и в зимните спортове / Дарик Добрич

До 10 ще станат видовете спорт, в които ще се търсят "Олимпийски надежди", съобщи при откриването на състезанията за младежи в курорта Албена генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Също така има идея фестивалът да стане международен в близките две години, като бъдат поканени спортисти от няколко съседни държави. Олимпийски надежди на България ще бъдат търсени и в зимните спортове. Подобен на албенския фестивал се планира от идната година да се провежда и в някой от планинските курорти Банско или Пампорово.

Ще търсят олимпийски надежди и в зимните спортове
netinfo
Между 2 и 4 юни в курорта Албена върви Третият спортен фестивал "Олимпийски надежди 2010", където се срещат над 400 юноши и девойки в 7 вида спорт - футбол, лека атлетика, плуване, баскетбол, плажна борба, плажен волейбол и тенис на маса. Мотото на надпреварата е: "Да открием олимпийските надежди на България".

Във футбола участие ще вземат юношеските отбори на ФК Черно море, които са носители на купата на България в своята възрастова група, най-проспериращият юношески футболен отбор на ФК Литекс, ФК Септември, ФК Дунав Русе, ФК Спартак Варна и ФК Добруджа Добрич. В състезанията по тенис на маса ще се включи Сибел Исмаилова от СК Дунав - Русе, която е първа на Балканското първенство за девойки и пета на Европейско. Очаква се оспорвана надпревара в баскетбола, както и в плуването, с участието на Севиляй Сали от Русе, която е републиканска шампионка и Николай Вичев.

Игрите се организират от БОК и Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.

Ще търсят олимпийски надежди и в зимните спортове
netinfo