Мирослав от Цар Калоян нарисува най-хубава рисунка срещу тютюнопушенето
Мирослав от Цар Калоян нарисува най-хубава рисунка срещу тютюнопушенето / netinfo

11-годишният Мирослав Йорданов от Цар Калоян е носител на Голямата награда в конкурса "Не на цигарите".

Петокласникът  от СОУ"Христо Ботев" в лудогорското градче е получил приза от известния художник и председател на журито в конкурса Иван Яхнаджиев. Това е станало на церемония в сряда, провела се в Галерията за чуждестранно изкуство в столицата. На тържественото събитие присъствала и учителка по изобразително изкуство на Мирослав Калинка Павлова.

Освен грамота малкият художн

Мирослав от Цар Калоян нарисува най-хубава рисунка срещу тютюнопушенето
netinfo
ик получил и два самолетни билета. В неделя той и майка му заминават за Италия. Седемдневно посещение в Рим е Голямата награда. На Апенините Мирослав Йорданов ще се срещне с победителите от конкурса в останалите 44 държави, в които той се провежда.
Това е 14-тото издание на конкурса "Не на цигарите". Той се провежда с активната подкрепа и участие на Министерството на здравеопазването и е съвместна инициатива на Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания, МОМН и МФВС, Националния център по опазване на общественото здраве, Фондация „България, младежка превенция". 

Целта на конкурса е през детския поглед да бъде представено тютюнопушенето като нежелан навик на модерния човек и враг на природосъобразния начин на живот.